Hannes fruktkake

Hannes fruktkake

Oppskrift:

2,5 dl frukt (rosiner, dadler, fiken, appelsinskall, svisker ol.)
2,5 dl whisky/gløgg/juice som frukten bløtes i over natten.
75 g smør eller margarin
3 dl farin
1 dl brunt sukker

Piske smør og sukker.
3 egg has i
Frukten /væsken og 200 g valnøttkjerner has i.

6 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 krm. malt muskat (evt. nellik og kanel)

1 form på 2 l. Bakepapir oppi.

Stekes 1 ½ - 2 timer på 150°C (evt litt høyere)


Denne artikkelen er vist 7842 ganger

© Svein Sando, professor DMMH  - tlf. 73 80 52 26 - fax: 73 80 52 52 - e-post: seserstatt dette bildet med tegnet krøllalfadmmh.no               
Startside · Start page (Eng.) · Statisk meny · Visningsmåter: Standard · Uten meny: Arial · Times · Times luftig · Stor ·    

Innholdet på denne nettsiden er underlagt Åndsverklovens beskyttelse og er opphavsmannens eiendom. All offentlig gjengivelse av innholdet, helt eller delvis, kan kun skje etter forutgående forespørsel til opphavsmannen. Kortere sitater i artikler, studentoppgaver o.l. kan imidlertid skje dersom kilden oppgis. Denne nettsiden kan føres opp i referanselista (APA-stil) slik:

Sando, S. (1998). Hannes fruktkake. Dronning Mauds Minne Høgskole. Lastet ned 27.05.2020 fra http://www2.dmmh.no/~ses/index.php?vis=103&nid=1