Moltekake

Moltekake

Kakebunn

4 egg
100g sukker
225 g malte mandler
1 ts bakepulver

Stekes i ovnen ved 175ºC ca 35 min

Du trenger to former av ulik størrelse. Visp egg og sukker og rør forsiktig inn de malte mandlene og bakepulveret. Stek kaken i den minste formen (smurt).

Moltefromasj

7 plater gelatin
7,5 dl molteyoghurt
7 dl kremfløte
4 ss sukker
2 ts vaniljesukker
5 dl moltesyltetøy
(friske eller løsfryste molter til pynt)

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann noen minutter. Hell vannet av og smelt den i ¾ dl kokende vann. Rør den inn i yoghurten. Visp fløten med sukker og vaniljesukker. Bland kremen i yoghurt-blandingen.

Del kakebunnen i to. Smør moltesyltetøy på begge. Legg det ene laget midt i den største formen. Hell halvparten av moltekremen over kakebunnen. Legg så i den andre kakebunnen og hell resten av kremen over kaken. Skissen viser et snitt gjennom den ferdige kaken.

 

 

Oppskriften er Sigrid Botnes Sandos modifiserte utgave av "Skijentekaken" i Ruth Marcussen Kielland: "Dessertgleder", Gyldendal Forlag A/S 1986, s.67

 


Denne artikkelen er vist 7928 ganger

© Svein Sando, professor DMMH  - tlf. 73 80 52 26 - fax: 73 80 52 52 - e-post: seserstatt dette bildet med tegnet krøllalfadmmh.no               
Startside · Start page (Eng.) · Statisk meny · Visningsmåter: Standard · Uten meny: Arial · Times · Times luftig · Stor ·    

Innholdet på denne nettsiden er underlagt Åndsverklovens beskyttelse og er opphavsmannens eiendom. All offentlig gjengivelse av innholdet, helt eller delvis, kan kun skje etter forutgående forespørsel til opphavsmannen. Kortere sitater i artikler, studentoppgaver o.l. kan imidlertid skje dersom kilden oppgis. Denne nettsiden kan føres opp i referanselista (APA-stil) slik:

Sando, S. (1998). Moltekake. Dronning Mauds Minne Høgskole. Lastet ned 28.10.2020 fra http://www2.dmmh.no/~ses/index.php?vis=104&nid=1