Moltekake

Moltekake

Kakebunn

4 egg
100g sukker
225 g malte mandler
1 ts bakepulver

Stekes i ovnen ved 175ºC ca 35 min

Du trenger to former av ulik størrelse. Visp egg og sukker og rør forsiktig inn de malte mandlene og bakepulveret. Stek kaken i den minste formen (smurt).

Moltefromasj

7 plater gelatin
7,5 dl molteyoghurt
7 dl kremfløte
4 ss sukker
2 ts vaniljesukker
5 dl moltesyltetøy
(friske eller løsfryste molter til pynt)

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann noen minutter. Hell vannet av og smelt den i ¾ dl kokende vann. Rør den inn i yoghurten. Visp fløten med sukker og vaniljesukker. Bland kremen i yoghurt-blandingen.

Del kakebunnen i to. Smør moltesyltetøy på begge. Legg det ene laget midt i den største formen. Hell halvparten av moltekremen over kakebunnen. Legg så i den andre kakebunnen og hell resten av kremen over kaken. Skissen viser et snitt gjennom den ferdige kaken.

 

 

Oppskriften er Sigrid Botnes Sandos modifiserte utgave av "Skijentekaken" i Ruth Marcussen Kielland: "Dessertgleder", Gyldendal Forlag A/S 1986, s.67

 

© Svein Sando, førstelektor (associate professor) DMMH  - tlf. 73 80 52 26 - fax: 73 80 52 52 - e-post: seserstatt dette bildet med tegnet krøllalfadmmh.no
Statisk meny · Dette er en statisk forenklet utgave av et databasebasert nettsted · Dynamisk meny